Skip Lomo / Lomo Saltado


Ingredients:
(serves 4)

1 lb of beef tenderloin cut into small rectangles.
3 onions cut into thick strips.
2 yellow ajies cut into strips.
2 tomatoes cut into wedges.
1/2 tbsp of chopped garlic.
Vinegar.
Chopped cilantro.
Soy sauce to taste.
Beef broth to taste.
Oil, salt, pepper and cumin to taste.
4 medium potatoes cut into strips and fried.

Preparation:

Season the minced beef with minced garlic, salt, pepper and cumin.
In a large skillet heat oil and fry the meat skipping.
When meat is cooked and add up the onions and ajies, sauté and separating with a bucket of onions still stick together.
Add some vinegar jets mix well, seasoning well with salt and soy sauce to taste.
When it is cooked onions and ajies will add the tomatoes, mixing well and adding a little beef broth to prepare succulent leaves (the tomatoes should be cooked only slightly).

Off the heat, add the cilantro, mixing well and finally add the fried potatoes mixed withcare to avoid breakage.

Serve with rice.




Ingredientes:
(4 personas)

1/2 kg de lomo de res picado en rectángulos pequeños.
3 cebollas cortadas en tiras gruesas.
2 ajíes amarillos cortados en tiras.
2 tomates cortados en gajos.
1/2 cucharada de ajos molidos.
Vinagre.
Culantro picado.
Sillau o salsa de soya al gusto.
Caldo de carne al gusto.
Aceite, sal, pimienta y comino al gusto.
4 papas medianas cortadas en tiras y fritas.

Preparación:

Sazonar la carne de res picada con el ajo molido, sal, pimienta y comino.
En una sartén grande calentar aceite y freír la carne salteándola.
Cuando la carne ya esté cocida agregar encima la cebolla y el ají, salteando y separando con un cucharón las cebollas que aún estén unidas.
Agregar algunos chorros de vinagre mezclando bien, sazonando también con sal y sillau al gusto.
Cuando ya esté cocida la cebolla y el ají, se agrega el tomate, mezclando y añadiendo también un poco de caldo de carne para que la preparación salga jugosa (el tomate debe cocinarse solo ligeramente).

Apagado el fuego, añadir el culantro mezclando bien y finalmente agregamos las papas fritas mezclando con cuidado para que no se rompan.

Servir con arroz.

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