Pumpkin Locro / Locro de Zapallo


Ingredients:
(serves 4)

1 onion, chopped in small squares.
1 tbsp chopped garlic.
3 lbs of cubed pumpkin (preferably Macro).
3 white potatoes cut into cubes.
3 shelled corn.
3/4 cup of peas.
1/2 cup diced cheese.
Evaporated milk.
Butter.
Chopped cilantro.
Salt and pepper to taste.

Preparation:

Make a dressing with butter, onion and garlic.
Add the pumpkin, peas, corn and potatoes. Cover with water or broth (half the level of the ingredients in the pot). Allow to undo a little pumpkin, add more water if necessary to prevent too thick.
When everything is cooked add a bit of butter, cheese and milk.
Serve with rice and sprinkle with chopped cilantro.



  
Ingredientes:
(4 personas)

1 cebolla picada en cuadros pequeños.
1 cucharada de ajos molidos.
1 1/2 kgs de zapallo cortado en cubos (de preferencia Macre).
3 papas blancas cortadas en cubos.
3 choclos desgranados.
3/4 de taza de arvejas.
1/2 taza de queso fresco picado en cubitos.
Leche evaporada.
Mantequilla.
Culantro picado.
Sal y pimienta al gusto.

Preparación:

Hacer un aderezo con la mantequilla, la cebolla y los ajos.
Agregar el zapallo, las arvejas, el choclo y las papas. Cubrir con agua o caldo (a la mitad del nivel de los ingredientes en la olla). Dejar que se deshaga un poco el zapallo, agregar más agua si fuera necesario para evitar que espese demasiado.
Cuando todo esté cocido añadir un trozo de mantequilla, el queso fresco y la leche.
Servir con arroz y espolvorear culantro picado.

No comments:

Post a Comment