Huancaina Potatoes / Papa a la Huancaína


Ingredients:
(serves 4)

3 yellow ajies.
1/4 cup evaporated milk.
4 crackers.
1/2 lb of cheese.
Oil, and salt to taste.
4 medium potatoes, boiled and sliced.
Boiled eggs, cut into halves.
Olives.
Lettuce leaves.

Preparation:

Clean the ajies, removing the veins, seeds and chop.
In blender add first the aji, a little oil and water to facilitate liquefied. Then pour the milk, cheese slices and crackers crushing it with his hand. Add salt to taste and a little water if desired.
The cream should be middle ground, not thick or watery.

The amount of crackers, milk and water add the cream will come out thicker or more watery.

Serve the lettuce and potatoes, pour over the cream and garnish with eggs and olives to taste.



  
Ingredientes:
(4 personas)

3 ajíes amarillos.
1/4 de taza de leche evaporada.
4 galletas de soda.
200 grs. de queso fresco.
Aceite, y sal al gusto.
4 papas medianas, sancochadas y cortadas en rodajas.
Huevos duros, cortados en mitades.
Aceitunas.
Hojas de lechuga.

Preparación:

Limpiar los ajíes quitándoles las venas, las pepas y picarlos.
Agregar en la licuadora primero el ají con un poco de aceite y agua para facilitar el licuado. A continuación vertemos la leche, el queso en trozos y las galletas de soda triturándolas con la mano. Agregar sal al gusto y un poco de agua si desea.
La crema debe quedar a término medio, ni tan espesa, ni tan aguada.

La cantidad de galletas, leche y agua que agreguemos harán que la crema salga más espesa o más aguada.

Servir la lechuga y las papas, vertiendo encima la crema y adornar con huevos y aceitunas al gusto.

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