Cause Limeña / Causa Limeña



Ingredients:
(serves 4)

1 lb of potato yellow.
3 key limes.
2 tbsp yellow aji liquefied.
1 avocado.
1 can tuna (or half kg of chicken breasts boiled and shredded).
1 medium onion, cut into squares.
1/2 cup mayonnaise.
Salt, oil.
Lettuce, olives and hard boiled egg sliced.

Preparation:

Boil the potatoes in water with a little salt (to avoid opening).
Drain the potatoes, peel and pass by a presser still hot potatoes.
Mix and season with salt, oil, key lime juice and yellow aji.
Mix until everything is homogeneous.

Join the tuna with mayonnaise and onion, mixing well.
Besides cutting the avocado slices and sprinkle with lemon juice to prevent rust.

Put in a mold in layers: potato / stuffing / potato / avocado / potato.
Decorate with lettuce leaves, olives, hard boiled eggs and mayonnaise before serving.

Serve with boiled rice if desired.



 
Ingredientes:
(4 personas)

1/2 kg de papa amarilla.
3 limones.
2 cucharadas de ají amarillo molido.
1 palta.
1 lata de atún (o medio kg de pechuga de pollo sancochada y deshilachada).
1 cebolla mediana picada en cuadraditos.
1/2 taza de mayonesa.
Sal, aceite.
Lechuga, aceitunas y huero duro cortado en rodajas.

Preparación:

Sancochar las papas en agua con un poco de sal (para evitar que se abran).
Escurrir las papas, pelarlas y pasarlas aún calientes por un prensador de papas.
Amasar y sazonar con sal, aceite, jugo de limón y ají amarillo molido. Amasar hasta que todo esté homogéneo.

Juntar el atún con la mayonesa y la cebolla, mezclando bien.
Aparte cortar la palta en rebanadas y rociarla con jugo de limón para evitar que se oxide.


Poner en un molde por capas: papa / relleno / papa / palta / papa.
Decorar con hojas de lechuga, aceituna y huevo duro al momento de servir.


Acompañar con arroz sancochado si lo desea.

No comments:

Post a Comment