Rice Pudding / Arroz con Leche


Ingredients:
(serves 6 - 8)

1 cup rice.
5 cups water.
1 large stick of cinnamon.
2 cloves.
1 can evaporated milk.
2 cans condensed milk.
2 tbsp raisins.
1/4 cup port.
Sugar to taste.
Ground cinnamon.

Preparation:

Rinse rice 3 times, drain the water and reserve.

Put the water in a saucepan with the cinnamon stick and cloves. Bring to a boil. When the liquid is boiling, add the rice, cover and simmer on low heat until all the liquid has been absorbed, about 30 minutes.

Add the evaporated milk and stir to avoid it sticking, while bringing back to a boil. When the mixture is boiling again, add the condensed milk and the raisins. Cook for a further ten minutes, stirring continuously, until the mixture thickens.

Remove from the heat and stir in 1/4 cup of the port.

Serve sprinkled cinnamon.




Ingredientes:
(6 a 8 personas)

1 taza de arroz.
5 tazas de agua.
1 tallo de canela.
2 clavos de olor.
1 lata de leche evaporada.
2 latas de leche condensada.
2 cucharadas de pasas.
1/4 taza de oporto.
Azúcar al gusto.
Canela en polvo.

Preparación:

Lavar el arroz tres veces, escurra el agua y reserve.

Ponga el agua en una olla con el tallo de canela y clavo de olor. Llevar a ebullición. Cuando el líquido esté hirviendo, añada el arroz, tape y cocine a fuego lento hasta que el líquido se haya evaporado, durante 30 minutos.

Añada la leche evaporada y revuelva para evitar que se pegue. Cuando la mezcla esté hirviendo de nuevo, agregar la leche condensada y las pasas. Cocine durante otros diez minutos, revolviendo continuamente, hasta que la mezcla espese.

Retirar el fuego y agregar el 1/4 de taza de oporto mezclando bien.

Espolvorear canela.al servir.

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